Åldern avgör val av sminkprodukter

I val av sminkprodukter spelar åldern en stor roll. Detta utifrån att huden åldras och att produkter för både ögon och kind bör anpassas utifrån hudens förändringar. När det kommer till hudvård så skiljer sig huden rejält mot hud hos ungdomar och unga vuxna. Huden är slappare och den blir även lättare torrare och ibland till och med flagnar. Smink och hudprodukter bör då undvikas som har retinoider eftersom dessa torkar ut huden lättare. Detta inte minst i ansiktet kring ögon och kind då man överlag är mer känslig på dessa hudområden än på exempelvis händer och armar.

Många gånger så brukar produkter med copper peptide rekommenderas eftersom dessa krämer, om än i mindre del, saktar ner utveckling för huden att föråldras och blir mer slapp. Enklast är helt enkelt att fråga vid sminkdisken och utbudet är minst sagt stort då många kvinnor i övergångsåldern söker smink- och hudvårdsprodukter som möter detta behov. I ansiktet uppstår inte sällan mörka ringar. Orsaken är huden tappar sin ”volym”. När dessa uppstår kring ögonen finns flera salvor som lugnar huden samt reducerar dessa mörkare partier.

Testa färger

Gällande smink rekommenderas ofta att man vågar ta mer färg än annars. Detta eftersom huden har en mindre lyster än tidigare. Smink för ögonen och kinderna kan ha kraftigare färger men grunden bör alltid vara genomarbetad bas av exempelvis concealer, highligter och löspuder. Överlag kan man ge mer färg på både munnen, kinderna, och ögonen eftersom det gör att rynkorna inte får samma fokus i ansiktet och därmed upplevs mindre.

Det är överlag lättare att jobba med kinderna samtidigt som ögonen är vad många fokuserar på i första hand. Vid ögonen bör man undvika ögonskuggor som har glittrande effekt. Detta eftersom sådan effekt kan lyfta upp de rynkor som finns på kinder och övriga ansikte. Mascara kan även undvikas på de undre fransarna för att därigenom skapa en öppnare och klarare blick. Rouge kan absolut göra skillnad. Det ger lite mer färg på kinderna och skapar därmed ett extra piggt intryck. I denna ålder är även grundarbetet extra viktigt. Hoppa aldrig över nattkrämen och behandla gärna huden med extra återfuktande salvor innan smink och liknande används.

© 2024 A MarketPress.com Theme