You.se – allt inom skönhet

Allt inom skönhet finns på you.se. Dofter för både honom och henne, hudvårdsprodukter och hårprodukter, på you.se hittar du det mesta du behöver för att ta hand om både kropp och sinne. Med snabba och säkra leveranser är de ett mycket populärt alternativ bland sajter som säljer skönhetsprodukter på nätet.

Allt inom skönhet finns på you.se. Hudvårdsprodukter, parfymer, hårvårdsprodukter och smink och makeup. På you.se finns ett brett sortiment med produkter från över 150 olika varumärken. Sajten you.se startade 2017 av grundarna Simon Jonsson och Vou You AB. Grundarna har haft olika nätbutiker för skönhetsprodukter sedan 2010. Idag arbetar you.se för att vara marknadsledande inom skönhetsprodukter på nätet. You.se satsar på snabba leveranser och flera olika typer av leveransalternativ att välja mellan. De har ett lager i Mölndal i närheten av Göteborg. Att ha ett eget lager är en fördel eftersom man har kontroll över produkterna på ett annat sätt än om man inte har ett eget lager. Snabb leverans inom 1-2 dagar och 100 procent trygghet är några av you.ses ledord. På trustpilot har you.se ett högt betyg, 4,6 av 5 möjliga baserat på 290 olika omdömen. Några kunder nämner den snabba leveransen som en fördel, andra menar att det är bra priser och bra produkter. Om du behöver kontakta kundtjänst för you.se så gör du det på e-mail eller telefon.

Populära produkter och kända varumärken på you.se

Några populära varumärken på you.se är exempelvis Chanel, Hugo Boss, NeoStrata och Victoria’s Secret. Inom hårdvård köper många produkter för att forma håret. Till exempel molding creame från d:fi. Andra populära produkter är produkter som vårdar och återfuktar håret. Inom hudvård är det populärt med krämer som är naturliga och återfuktar huden. Inom parfym så Vicotria’s secret Vanilla Lace Fragrance Mist populär eller Clean Warm Cotton för kvinnor. För herrar så är dofter från Hugo Boss ständigt populära eller klassiker som Giorgio Armani Acqua Di Gio Pour Homme. Produkterna som finns på you.se är av kända varumärken och bra kvalité. You.se har ett brett sortiment som ständigt ökar. Läs mer om https://you.se/

Varför studentskylten är så populär

Runt om i landet skiljer sig traditionerna kring studentfirandet något åt. En del studenter åker runt på studentflak hela dagen, andra bara en kort stund direkt efter ”utsläppet”. I vissa städer sker ”utsläppet” tidigt på dagen medan andra städer och skolor väntar tills efter arbetstid. Men en tradition som är mycket populär i stort sett överallt är studentskylten. Det finns flera anledningar till detta.

Hitta rätt på familjen

Först och främst är studentskylten ett praktiskt sätt för studenten att lokalisera sin grupp av familj och vänner som väntar på att ta emot dem i det stora folkhav som ofta breder ut sig utanför landets gymnasieskolor på studentdagen. Dessutom gör studentskylten det mycket lättare för familj och vänner att hitta varandra när de anländer till skolgården, speciellt om skylten är dubbeltryckt så att det går att se namn och bild från flera håll. När studenten springer ut är det nämligen något av en tradition att alla anhöriga står tillsammans, så att de gemensamt kan hurra och sjunga och överösa studenten med blommor och gosedjur och små champagneflaskor att hänga runt halsen. Innan mobiltelefonerna var studentskylten det enda sättet att hitta varandra i den stora folkmassan.

Nostalgin bakom studentskylten

Utöver det praktiska, så är studentskylten också en viktig del av förberedelserna som en förälder går igenom inför sitt barns student. För många föräldrar är studentskylten symbolisk och påminner om att ens barn snart är vuxet och kommer flytta hemifrån. Att välja rätt bild till sitt barns studentskylt är något som många föräldrar lägger stor vikt vid, och något som vissa tänkt på långt innan själva studentdagen. Eftersom att studentskylten är en så pass viktig och symbolisk del av studenten för föräldern så blir det också en viktig sak för själva studenten. Då hen inte har sett skylten innan ”utsläppet” så blir det en rolig överraskning, såvida föräldrarna inte valt en alltför pinsam bild… Studentskylten är ofta en självklar del av alla hundratals bilder som tas på och tillsammans med studenten. Många väljer också att spara sin studentskylt, som ett glatt och nostalgiskt minne.

Det är fint att se att studentskylten fortsätter att vara en sådan populär tradition i studentfirandet landet över, trots den modernisering vi ser inom de flesta områden. Vem vet hur länge det dröjer innan det kommer en digital version av detta plakat och träpinne…

Snygga och varma vinterskor från Vagabond

 

Snygga och varma vinterskor från Vagabond

Att hitta den perfekta vinterskon är inte alltid en enkel uppgift. Den ska vara snygg, bekväm och framförallt varm. Dessutom ska en bra vintersko gärna vara en bra kvalitét så att den tåls att slita på hela säsongen. Vagabond tillhör en av tillverkarna av skor som tagit vinterskon på allvar och som erbjuder ett stort sortiment för alla typer av fötter.

Varma och sköna

Det finns nästan inget värre än att frysa om fötterna, vilket är nästintill omöjligt att undvika om man inte har bra skor på sig. Vagabond är en av dom skotillverkare som verkligen satsar på kvalitet på sina produkter. Riktigt skinn är både snyggt och skönt på foten och tillsammans med mjukt och luddigt fårskinn på många av vintermodellernas insida kan man räkna med skor som verkligen håller värmen även dom kallaste dagarna.

Rejäla och nättare sulor

Om man planerar att köpa ett par skor avsedda för vinter från Vagabond finns som sagt en hel del att välja bland. Det finns modeller med rejäla sulor som enkelt håller foten varm en hel dag ute i kylan, kanske i pulkabacken, och det finns modeller som lämpar sig bättre för en dag på stan eller en dag på jobbet. Det finns även vinterskor med klack och lättare foder som passar för den som ska gå på en finare tillställning men ändå vill slippa frysa om tårna på vägen dit.

Kvalitet för pengarna

Vagabond må tillhöra ett av dom lite dyrare skomärken som syns i många skobutiker i Sverige men man får också det man betalar för. Köper man en billigare sko håller den för det första i regel inte samma värme som en riktigt fodrad och bra vintersko. Och för det andra håller en billigare sko en vinter eller kanske inte ens det om man har otur, utan dom förbrukas ganska snabbt.

Att köpa dyrare märken innebär ofta högre kvalitet och man kan slita på sina skor i flera säsonger framöver. Skor i skinn har dessutom en tendens att bli både snyggare och mer bekväma ju mer man använder dom och många av just Vagabonds vinterskor är gjorda i skinn. Letar man efter något snyggt, varmt, bekvämt och hållbart kan det alltså vara värt att se över märkets utbud på vinterskor för att se om man hittar något som faller en i smaken.

Så får du hjälp med frågor inom familjerätt i Stockholm

Så får du hjälp med frågor inom familjerätt i Stockholm

Familjerätt är ett brett begrepp som innefattar alla juridiska frågor som påverkar familjen. Här finns exempelvis frågor kring vårdnad och arv till testamente och äktenskapsförord. Via Stockholm Stad kan man få hjälp och stöd i frågor kring boende, vårdnad och umgänge. Vid andra frågor får man söka hjälpen hos en advokatbyrå, enklast vi denna sida – www.familjerättstockholm.com.

Stockholm Stad – Ett första steg för att hitta en lösning

Familjerätten inom Stockholm Stad vill hjälpa familjemedlemmarna att hitta lösningar gemensamt så att frågan inte behöver gå till domstol. Bland annat arbetar man med samarbetssamtal som innebär att en utbildad socionom håller i ett samtal där parterna möts under ordnade former. Många gånger kan man redan här hitta en lösning som bägge parter accepterar även om det inte blir exakt så som man själv önskar.

Det är även familjerätten inom Stockholm Stad som du kontaktar vid adoption. Det krävs nämligen ett godkännande från stadsdelsnämnden för att kunna genomföra en adoption. Underlaget som nämnden ska ta ställning till skapas av en person från socialtjänsten som träffar de som vill genomföra adoptionen.

Advokatbyrå – Börja med ett gratis första samtal

Behöver du hjälp av en advokat är första steget att välja en kostnadsfri rådgivning. De flesta advokatbyråer i Stockholm erbjuder detta alternativ. Det blir ett sätt för advokaten att få en överblick över problematiken och kunna avgöra om det är något de kan hjälpa till med. Samtidigt blir det ett första steg för dig som kund att få prisbild, tidsbild och även en kort rådgivning.

Att gå på gratis rådgivning innebär inte att man kommer få alla frågor besvarade. Det kan exempelvis vara en begränsning på tidsåtgång och vill man sedan träffas vidare kostar detta enligt advokatbyråns taxa. Det finns därmed en fördel att planera vad man vill ha sagt och även skriva ner en sammanfattning som kan lämnas över vid träffen.

Sök primärt efter en advokatbyrå som presenterar att de jobbar med familjerätt. Även om de flesta byråer kan ta åt sig dessa frågor så är det en trygghet om det finns specialister inom familjerätt då erfarenhet och inriktning är förutsättningar för ett bättre resultat. Det kan även vara värt att jämföra prisnivåer då kostnaden för att anlita en advokat kan vara mycket hög.

Kameraövervakning ökar tryggheten

Kameraövervakning har många fördelar. Den mest uppenbara är att det förebygger brott och stölder, men kameraövervakning fyller också en viktig funktion genom att öka tryggheten. Om du funderar på att kameraövervaka så finns en del lagar och regler du behöver ha koll på.

För att öka tryggheten och minska till exempel stöld och skadegörelse kan du med fördel sätta in kameraövervakning på ditt företag. Kanske har ni problem med snatteri eller klotter? Inbrott i bilar i parkeringshuset? Kameraövervakningen kan fungera avskräckande då det ibland hindrar brottslingar från att begå brott. Andra viktiga funktioner med kameraövervakning är att det kan fånga eventuella inbrottstjuvar på film och underlätta identifiering. Det kan även verifiera larm och användas för att spara pengar genom att verifiera falsklarm så att inte onödiga personalresurser slösas på det. Kameraövervakning sägs även öka tryggheten generellt. Om du bedriver verksamhet där din personal arbetar ensam under sena kvällar eller nätter kan kameraövervakning vara en stor trygghet för dem. Som du märker finns det många fördelar med kameraövervakning men det finns även en hel del regler att följa.

Lagar och regler för kamerabevakning

2018 kom kamerabevakningslagen, en lag som ingår i den nya Dataskyddsförordningen. Lagen underlättar kameraövervakning eftersom den innebär att många inte behöver ansöka om tillstånd för att kameraövervaka men det finns en del regler du måste följa. Det är viktigt att förstå syftet med kameraövervakning eftersom det även kan innebära en inskränkning av människors personliga integritet. Du måste ha rättsligt stöd för kameraövervakning, bevakningen måste förhindra brott eller olyckor och nyttan med övervakningen måste väga tyngre än integritetskränkningen. Enligt dataskyddsförordningen måste man även informera om att man kameraövervakar. Du bör även vidta andra åtgärder som ökar säkerheten innan du börjar kameraövervaka en plats. Sådana åtgärder kan till exempel vara att belysa en plats eller sätta upp staket. Du bör även se till att sådant som lås och larm finns och fungerar. De flesta företag som erbjuder kameraövervakning har koll på lagar och regler och kan hjälpa dig med det. Om du vill veta huruvida företaget du hittat är en seriös aktör kan du titta på om företaget är certifierat av Svenska Stöldskyddsföreningen (SSF), vilket kan vara ett tecken på seriositet.

Att kontakta under kvällstid

Visst ska man vara försiktig med att låna pengar, men ibland är det bra att det går att få ett tillskott i kassan snabbt. Låna pengar på kvällen då, är det verkligen nödvändigt? Enligt oss är det sällan det verkligen är motiverat med ett lån som betalas ut kvällstid, men när man tänker efter kan det finnas flera situationer då det behövs. En oförutsedd utgift på semestern (kanske du är i en annan tidszon) eller ett erbjudande som du bara måste nappa på – kanske en resa eller biljetter som släppts i begränsad mängd. Ja, då kan det vara lägligt att få tillgång till ett litet lån snabbt. Så hur gör man?

Jämför lånen noga

Om du vill låna pengar kväll är utbudet av lån ganska begränsat. Det är uteslutande snabblån som har denna möjlighet. Det är samtidigt långt ifrån alla snabblån som har utbetalningar på kvällen. Snabblån har vanligtvis högre ränta än privatlån även om det finns flera lån som ligger på en godtagbar prisnivå nu för tiden. Hur som helst måste du jämföra. Nappa inte på första bästa erbjudande utan jämför långivarna noga. Titta inte bara på räntan utan även på avgifterna.

Betala tillbaks i tid

Innan du lånar kan det vara bra att skaffa sig rätt inställning till lånet. Om du lånar på kvällen är det troligen för att det var riktigt brådskande. Priset du får betala är att räntan blir lite högre än om du haft tålamod att vänta i några dagar på lånet. Om det är värt det eller inte måste situationen få avgöra men väljer du att låna är det bra att betala tillbaks lånet så snabbt som möjligt. Då slipper du betala onödigt mycket i ränta och avgifter. Ett snabblån som betalas tillbaks inom en månad eller två behöver inte kosta så mycket. Det är ett pris som det kan vara värt att betala ifall det verkligen brinner i knutarna.

Ansök innan stängning

Det finns snabblån som man kan ansöka ända fram till klockan nio på kvällen. Tänk på att det inte är alla snabblån som erbjuder utbetalningar på kvällen. Läs därför igenom villkoren noga innan du ansöker så att du inte får en obehaglig överraskning och får vänta till nästa dag eller ännu längre än så. Om långivaren stänger klockan 21 gör du klokt i att ansöka senast en halvtimme innan. Då har du tillräckligt med marginal för att de ska hinna godkänna lånet och betala ut lånet till ditt konto. I värsta fall kan du ansöka 15 miner innan stängning, men då börjar det bli gränsfall för att du ska hinna få in pengarna på kontot.

Tänk också på att du måste ha konto i samma bank som långivaren för att pengarna ska komma redan på kvällen. Annars får du vänta till nästa bankdag!

GPS-klocka på barnen – bra eller dåligt?

Att hålla koll på sina barn genom en GPS-klocka kan för visa anses som onödigt och för andra som en åtgärd för ökad säkerhet. Vad man tycker är en smaksak men att det finns både bra och dåliga saker med GPS-klocka för barn är inget konstigt. Åsikter är olika och det som är bra för någon kan vara dåligt för någon annan. Här nedan följer olika vinklar för varför dessa klockor har både för- och nackdelar.

Ökad trygghet

En GPS-klocka kan öka tryggheten för både barn och föräldrar och kan vara en bra pryl att ha när man börjar träna självständighet och frihet för dom små. Kanske ska dom börja gå hem från skolan utan vuxet sällskap, gå eller cykla själv hem till en kompis eller leka i lekparken i grannkvarteret. Som förälder kan detta givetvis vara en jobbig tid eftersom man tappar kontrollen över vart sitt barn befinner sig, och istället för att åka runt och spionera med bilen kan man känna sig både lugn och trygg i hemmet eller på jobbet medans barnet utforskar världen på egen hand.

Istället för mobiltelefon

Debatten om när barn ska få sin första mobiltelefon har varit livlig i stort sett ända sedan dom kom. En del föräldrar anser att barnen inte behöver någon egen mobil fören vid 12-årsåldern eller kanske ännu senare, och andra tycker att det är okej när dom är 4. Det är helt enkelt en smaksak men dom föräldrar som vill undvika mobilspelande och sociala medier för sina barn kan en GPS-klocka vara ett alternativ, eftersom många av dom nyare varianterna har en ringfunktion. På så vis kan man ändå kontakta barnet om det skulle vara något.

Övervakning och lathet

Klockorna har fått kritik på grund av att en del personer anser att man bevakar sina barn genom att sätta GPS på dom, eller att föräldrarna rent av är lata som inte orkar hålla koll med sina egna ögon. Egentligen beror det kanske på hur stora barnen är eftersom dom vid någon punkt bör få vara självständiga och ha vissa hemligheter från sina föräldrar. Om det är bra eller dåligt att sätta en GPS-klocka på sitt barn är svårt att avgöra då det utan tvivel handlar om hur man själv tänker och tycker. För vissa är det ett bra alternativ, och för andra inte.

Pyssel med magneter

Magneter kan användas till mer än vad vi kanske tänker på. Till exempel kan de hålla nålar på plats, säkra soppåsen (om behållaren är av metall) och för att hålla reda på gemen med. För den som är pysslig har de flera användningsområden. Bra att tänka på är att starka magneter bör pysslas med under uppsyn av vuxen – eftersom de inte är leksaker. De är enkla att hitta, och kostar inte mycket. De finns att köpa i butiker som har kontorsmaterial, pyssel, byggmaterial och verktyg till exempel. Annars kanske du har en magnet där hemma, som kan behöva livas upp lite.

Gör egna kylskåpsmagneter

För att göra egna kylskåpsmagneter behöver man lim, färgpennor, en sax, magnet och styvt papper. Pysslet är enkelt – börja med att rita ett motiv på pappret, och klipp sedan ut det. Sedan är det bara att limma fast det på magneten. Klart! Egna kylskåpsmagneter passar bra som små presenter, eller för att göra köket därhemma lite personligare. Testa olika motiv och se vad som passar bäst på ert kylskåp.

Det finns även butiker som säljer mindre träfigurer, som du kan fästa magneter på. Dessa träfigurer kan du smycka ut på de sätt som du önskar. Egentligen är det bara fantasin som sätter gränser för vad du kan fästa en magnet på och ha som kylskåpsmagnet. Tänk dock på att det kanske inte är lämpligt att använda alldeles för starka magneter. Välj tunna figurer som med låg vikt.

Magneter för scrapbooking

Kanske inte pyssel i ordets rätta bemärkelse, men väl ett hemmaprojekt där magneter kan göra sig mycket bra. När du köper magneter för scrapbooking bör de vara ganska stora, så att de kan hålla ihop sidorna. Samtidigt bör de inte vara för stora, och inte för tjocka. Magneter med en tjocklek på en eller ett par millimeter är optimalt.

Det rekommenderas inte att använda lim när du fäster magneterna på pappret. Detta eftersom det kan reducera dess kraft. Använd istället vanlig, genomskinlig tejp för att fästa den i albumet. En del använder lim och det fungerar förvisso, men tänk alltså på att det kan komma att göra den svagare.

Nyttiga matkassar på nätet

Nyttiga matkassar på nätet

Hör du till de som länge hört om färdiga matkassar men som ännu av någon anledning inte vågat testa detta koncept? Det är många som fått upp ögonen för möjligheten att slippa stressa till affären i tidsrymden mellan jobb och hämtning på skola och dagis. Resultatet har blivit att många företag, såväl stora kedjor som mindre verksamheter, erbjuder tjänsten. I praktiken handlar det om att få matkassar komplett med recept hem till dörren. Nyttiga matkassar försäkrar kunden om att dagligen kunna servera ekologisk och nyttig mat i hemmet. Ekologiska matkassar bygger på ekologiska råvaror och recept som inte kräver användning av onyttiga stapelvaror. För den som beställer matkassar krävs ofta inköp av basvaror som inte inkluderas i matkassen. Huruvida dessa är ekologiska eller inte, är helt och hållet upp till kunden som köper dessa.

Glutenfritt

Trender kommer och går även inom kosthållning. Nya rön ger vid handen att vissa livsmedel bör undvikas helt eller minimeras i kosten. Gluten är en stärkelse som vissa är allergiska mot. Flera konsumenter väljer också bort denna från sin kost trots att det inte finns någon allergi. Orsaken är de hälsofrämjande effekter som kan uppnås. Då underlaget för matkassar växt radikalt under senare tid har vissa företag utformat nyttiga matkassar helt utan gluten. Är man allergisk kan man gå igenom råvarorna ytterligare för att se till att ingenting äventyrar ens välmående.

Vegetariska alternativ är förhållandevis nytt inom matkassar på nätet. Det är känt för många att vi kan vinna på att minimera konsumtionen av kött. Detta har gett ytterligare fokus på en vegetarisk kosthållning. Både vegetariska och veganska alternativ finns nu att välja bland för den som köper matkassar på regelbunden basis. Det finns många definitioner och varianter av vegetarisk mat. Detta bör man vara uppmärksam på när man jämför nyttiga matkassar. Den som äter lakto-ovo avstår från kött, fisk och fågel. Dock äter man ägg och mejeriprodukter. En vegansk kosthållning undviker allt animaliskt. Därför används inte kött, fisk, fågel, ägg, eller mejeriprodukter. Även honung brukar undvikas. För den som är ovan vid matlagning kan det vara svårt att hitta rätter som följer denna strikta inriktning. Här kan en vegansk matkasse med recept underlätta stort för hemmakocken!

Det finns en uppsjö alternativ att välja bland och som kund kan man alltid variera sitt val av matkasse. På så vis får man bra och varierade rätter på bordet.

Inför bröllopet

För att snabbt nå ut med datum för bröllopet kan man förbereda sina trycksaker långt i förväg. Det mesta av det grafiska arbetet kan göras även om man inte har något färdigt datum. Det finns en hel del olika mallar man kan ta hjälp av för att hitta ett motiv och en design som funkar. Vad man har för önskemål i fråga om trycksaker för bröllop är någonting som varierar. I synnerhet nu då allt fler väljer att hålla unika bröllop som inte följer traditioner. Ännu är dock själva vigselakten någonting som ofta bygger på traditionella ramar. När det gäller festen kan det dock finnas enorma avvikelser från detta.

I linje med brudpar

Bland trycksakerna är inbjudningskortet samt tackkortet någonting som kan anses utgöra stommen. Även om man kommer att använda ytterligare trycksaker under dagen, är dessa båda ofrånkomliga. Det är inte fel att utgå ifrån brudparet när man former sådana produkter. Är det brudparet själva som tar hand om grafiken är detta enkelt att ha med i tankarna. Väljer man å andra sidan att lägga över arbetet till någon annan är det till fördel att tidigt formulera vad man söker. Kanske finns något intresse eller en plats som är viktig för paret? Detta kan vara exempel på sådant man med fördel kan ha med i korten.

Besök denna sida om bröllop för tips om hur man kan utforma trycksaker på ett smidigt och enkelt sätt. Vidare finns en uppsjö information som rör bröllopets andra delar. När man skall bjuda in till vigsel är det ofta okänd mark. Det kan vara en hjälp att då ha information tillräckligt för att kunna göra sina val med rätt vetskap.

En bröllopsfest är till för att viga samman deltagarna och fira paret. Tal och uppträdanden är vanligt förekommande oavsett vad för relation man har till bröllopsparet. Det är inte ovanligt att man driver kärleksfullt med de båda och tar upp minnen från det liv man lämnat till förmån för att bygga ett annat tillsammans med varandra. Här skall man tänka sig för så ingen tappar ansiktet. En ordentlig fingertoppskänsla krävs om man skall närma sig gränserna. I annat fall är det fullt tillåtet att undvika dessa områden för att istället hylla paret man nu kommit för att fira! Utifrån inbjudningskorten kan man som gäst förstå vad för bröllop som är tänkt. Detta sätter tonen för såväl hyllning som gåvor och aktiviteter att bjuda in till vid festen.

© 2021 A MarketPress.com Theme