Villalarm under semestern

Villalarm under semestern

Resan är redan bokad. Ett par veckor i ett tropiskt land med utlovad sol varje dag. Du har längtat i flera månader, i princip ända sedan din förra semester tog slut. Men några veckor innan ni ska åka får ni reda på att två grannar har haft inbrott. Förgäves försöker ni hitta någon som vill “hussitta” men ingen kan mer än som mest någon dag eller två. Ni bestämmer er för att installera ett villalarm. Men vad mer kan ni göra?

Att tänka på med villalarm inför semestern

Om ni inte har möjlighet att vara i närheten, se till att någon annan kan vara det. Kanske kan ni låta denna person ta del av er app eller liknande. Det kan vara en granne, vän eller släkting som bor nära. Ge deras nummer till ert bevakningsbolag.

Sätt in nya batterier i allt. Om det blir strömavbrott medan ni är borta är det bra om ni kan vara säkra på att era larm kommer att fungera på sina extra batterier.

Meddela även era grannar att ni har skaffat villalarm, ifall de nu skulle höra något.

Se till så att ni har dekaler runt omkring på huset för att tydligt visa att ni har ett villalarm.

Annat att göra

Timers. Investera i flera timers av bra kvalitet och koppla dessa med ett antal lampor. Koppla gärna med din tv också och sätt den så att volymen står på högt. En tv kan avskräcka en tjuv nästan lika bra som ett larm.

Göm smyckena och annat värdefullt. En stor platt-tv kanske inte kan gömmas, men smycken, kameror, mobiler, laptops, hårddiskar med mera kan relativt enkelt gömmas. Har du mycket guldsmycken göm dem inte på samma ställen. För att du inte ska glömma bort var du har lagt dina olika smycken, skriv ner på ett papper som du tar med dig eller skicka det i ett meddelande till någon vän du litar på. Tänk på att inte gömma i tydliga smyckesaskar då de är väldigt uppenbara och undvik helt och hållet ställen som byrålådor. Ett tips är att gömma dem på ställen där ingen förväntar sig att hitta något så viktigt och dyrbart som smycken. Kanske i lådan med spik och skruvar ni har i källaren. Eller bakom soporna under diskhon. Lägg smyckesaskarna i en enkel plastpåse så de inte syns.

Berätta för grannar eller någon som bor nära, så de kan hålla koll på ert hus. Att er postlåda plötsligt blir överfull är ett tydligt tecken på att ingen är hemma. Samma om era växter börjar vissna. Be någon att använda er parkeringsplats om den är direkt utanför ert hus, så att det ser ut som att någon är där.

Tala inte om på sociala medier att ni ska bort. Lägg heller inte upp bilder från er semester medan ni är borta. Det är en onödig risk att basunera ut högt att ni inte är hemma, vem vet som kommer läsa detta?

© 2024 A MarketPress.com Theme