Män börjar handla skor i större utsträckning

Män börjar handla skor i större utsträckning

Den stereotypa bild som ofta förmedlas av bland annat tv-serier som Sex and the City är att kvinnor älskar att handla skor med höga klackar. Denna föreställning har sedan länge passerat bäst-före-datumet. Idag är de största samlarna av skor snarare män som köper sneakers. Om den nuvarande trenden fortsätter kommer försäljningen av skor för män att överträffa försäljningen av damskor.

Förra året låg försäljningen av skor för män i USA på 37 miljarder dollar, medan motsvarande siffra för damskor var 42 miljarder dollar. Det kan tyckas att det nuvarande gapet på 5 miljarder är relativt stort, men faktum är att skillnaderna aldrig tidigare har varit så små. Försäljningen av damskor sjunker medan män har börjat handla skor i en aldrig tidigare skådad omfattning, både vad gäller försäljningsintäkter och antalet sålda par.

Kvinnor kan handla skor på traditionellt manligt vis

Bakom förändringen av försäljningssiffrorna ligger en kulturell förvandling. Dressade skor blir allt mer avslappnade, våra vanor förändras,  och kvinnor köper mer användbara skor medan män har börjat handla skor för att öka storleken på sina samlingar. Att sneakers numera betraktas som en typ av sko som passar i alla möjliga situationer har uppmuntrat män att börja fylla sina skoställ och garderober med skor.

Förr i tiden var det mer vanligt att man som man bar ett enda par skor tills det paret slets ut. Genom att köpa ett par rejäla kängor kunde man bära dem varje dag, året runt. De skor med stilettklackar som kvinnor på den tiden kunde bära var långt ifrån lika mångsidiga. Idag har skolandskapet förändrats. Istället för att köpa sandaler på våren och kängor på hösten har kvinnor börjat handla skor som de kan bära året runt. Några exempel på sådana skor är sneakers och ankelboots. Kvinnornas mönster för inköp av skor liknar numera männens.

Samtidigt som försäljningen av damskor minskar utökar männen sina samlingar av sneakers. Bedömare menar att män har en tendens att samla på saker. Tidigare kunder det vara hockeykort, men nu rör det sig istället om sneakers. Och som de flesta samlare känner till kan man inte ha för många av den produkt man har börjat samla på, oavsett om det rör sig om hockeykort eller sneakers.

Att handla skor på nätet blivit så enkelt är också något som kan påverka, då män gärna ibland vill göra det enkelt för sig.

© 2024 A MarketPress.com Theme