Med Matsmart sparar du pengar och räddar världen!

Med Matsmart sparar du pengar och räddar världen!

Vi vet alla att är nu eller aldrig so vi måste rädda vår planet. Det finns tusentals idéer om hur vi ska gå till väga, vissa är lättare än andra. En möjlighet, som definitivt är super enkel att göra till vana, är att handla mat hos Matsmart. I den här texten berättar vi mer om företaget och deras arbete för miljön.

Fakta om Matmart

Matsmart är ett privatägt aktiebolag som startades 2012 av två grundare som tidigare hade arbetat i matvarubranschen. Grundarna fick idén om Matsmart efter olika observationer i samhället och egna erfarenheter. De tyckte de var dags att göra någonting mot mat svinnet. Som lösning startade de företaget Matsmart som erbjuder ett alternativ till leverantörerna där de kan sälja den mat som blir över istället för att slänga den. Det finns andra engagemang i samhället som arbetar med överbliven mat och till exempel ger det till fattiga eller hemlösa. Dessa engagemang är alla relativt små och räcker inte för att alla överbliven mat gåt till användning. Men det Matsmart gör är att erbjuda en stor marknad för överbliven mat och ta det till hushållen i Sverige. Maten som säljs via Matsmart kan vara mat som snart går ut men också mat som har blivit felmärkt, bytt förpackning eller varor som av andra orsaker inte kan säljas av leverantören, till exempel en gurka med en ”konstig” form som gör att kunderna inte vill köpa den.

Fördelarna med Matsmart: Både för mijön och kunden

Fördelarna med Matsmarts affärsidé är att det är miljövänligt: Mat som fortfarande är av bra kvalité och ätbar slängs inte bort samtidigt om en allmän medvetenhet hos konsumenten skapas om vad som är mat som borde slängas bort och vad som är mat som man fortfarande kan äta. Man kanske inte kan handla allt det man behöver för hushållet via Matsmart, men när man går till andra butiker så tar man med sig medvetenheten om miljön och köper mat som man tidigare kanske inte hade köpt på grund av att varan går ut om tre dagar. En annan fördel är att kunden får sin mat och andra varor som hen behöver för ett billigt pris och kan spara ihop pengar som kan användas för annat. Dessutom får kunden maten levererad till sitt hem, vilket gör att hen sparar otroligt mycket och värdefull tid i vardagen som kan användas åt andra saker, kombinera med återbäring hos Matsmart via Cashbacker och det är dubbel seger för plånbok och miljön.

© 2024 A MarketPress.com Theme