Så får du hjälp med frågor inom familjerätt i Stockholm

Så får du hjälp med frågor inom familjerätt i Stockholm

Familjerätt är ett brett begrepp som innefattar alla juridiska frågor som påverkar familjen. Här finns exempelvis frågor kring vårdnad och arv till testamente och äktenskapsförord. Via Stockholm Stad kan man få hjälp och stöd i frågor kring boende, vårdnad och umgänge. Vid andra frågor får man söka hjälpen hos en advokatbyrå, enklast vi denna sida – www.familjerättstockholm.com.

Stockholm Stad – Ett första steg för att hitta en lösning

Familjerätten inom Stockholm Stad vill hjälpa familjemedlemmarna att hitta lösningar gemensamt så att frågan inte behöver gå till domstol. Bland annat arbetar man med samarbetssamtal som innebär att en utbildad socionom håller i ett samtal där parterna möts under ordnade former. Många gånger kan man redan här hitta en lösning som bägge parter accepterar även om det inte blir exakt så som man själv önskar.

Det är även familjerätten inom Stockholm Stad som du kontaktar vid adoption. Det krävs nämligen ett godkännande från stadsdelsnämnden för att kunna genomföra en adoption. Underlaget som nämnden ska ta ställning till skapas av en person från socialtjänsten som träffar de som vill genomföra adoptionen.

Advokatbyrå – Börja med ett gratis första samtal

Behöver du hjälp av en advokat är första steget att välja en kostnadsfri rådgivning. De flesta advokatbyråer i Stockholm erbjuder detta alternativ. Det blir ett sätt för advokaten att få en överblick över problematiken och kunna avgöra om det är något de kan hjälpa till med. Samtidigt blir det ett första steg för dig som kund att få prisbild, tidsbild och även en kort rådgivning.

Att gå på gratis rådgivning innebär inte att man kommer få alla frågor besvarade. Det kan exempelvis vara en begränsning på tidsåtgång och vill man sedan träffas vidare kostar detta enligt advokatbyråns taxa. Det finns därmed en fördel att planera vad man vill ha sagt och även skriva ner en sammanfattning som kan lämnas över vid träffen.

Sök primärt efter en advokatbyrå som presenterar att de jobbar med familjerätt. Även om de flesta byråer kan ta åt sig dessa frågor så är det en trygghet om det finns specialister inom familjerätt då erfarenhet och inriktning är förutsättningar för ett bättre resultat. Det kan även vara värt att jämföra prisnivåer då kostnaden för att anlita en advokat kan vara mycket hög.

© 2024 A MarketPress.com Theme