Välja nyckelfodral

Välja nyckelfodral

Ett nyckelfodral är ett fodral där nycklarna förvaras. Istället för att ha nyckelknippan lös i fickan eller i en väska läggs i de nyckelfodralet vilket gör att de inte fastnar i tyger eller kan repa saker som ligger nära. Grundtanken är alltså lika oavsett vilket fodral som väljs. Däremot finns det skillnader mellan de modeller som går att välja på.

Påsen – Ett alternativ är att nyckelfodralet består av en mindre påse (oftast läder). I botten av påsen går ett band genom den som på insidan är fäst i en nyckelring och  på utsidan kan fästas via en knapp på utsidan. När knappen knäpps upp kan bandet delvis glida ut och nycklarna kommer därmed ut ur påsen. När man sedan drar i bandet dras nycklarna in i påsen igen och låsningen sker genom att bandet knäpps fast på utsidan.

Plånboken – Ett annat alternativ är att nyckelfodralet ser ut som en mindre plånbok. På insidan finns då små fästen för nycklarna. Det kan både vara snabbfästen som gör att nyckeln snabbt kan tas ur fodralet samt fästen som är mer ”permanenta”. Dessa kan vikas ihop innan de läggs i fickan/väskan.

Portmonnän – Idag är det nästan bara barn som har pengar i en portmonnä men en hel del väljer att ha nycklarna i ett sådant nyckelfodral. Likheterna är stora mot plånboksalternativet ovan men istället för en vikbar plånbok är det en portmonnä som öppnas med dragkedja eller knäppning.

Med eller utan automatisk lina – En del nyckelfodral har en lina kopplad till nyckelringen som nycklarna sitter på. Denna lina har en automatisk funktion som gör att den dras tillbaka så fort man släpper nyckeln. Nyckelfodralet kan därmed exempelvis ligga i jackfickan och när nyckeln ska användas dras linan ut och låset kan låsas upp. Därefter dras nyckeln snabbt tillbaka till skyddet. Detta fungerar däremot bäst på enstaka nycklar och inte på hela nyckelknippor. Det blir helt enkelt för tungt för att denna funktion skulle fungera bra på nyckelknippor.

Material – Skinn är ett vanligt material då det skapar ett mjukt och smidigt nyckelfodral som lätt kan hållas i fickan. Andra är tillverkade av plast och finns då både i halvmjuka och hårdare varianter.

© 2024 A MarketPress.com Theme